Hjelpemiddel til produksjon av Kebab-sylinder.

På slutten av 90 tallet var en av de arbeidsoppgavene vi hadde, på Holtet Bosenter og Verksted, produksjon av kebab-sylindere.

Vi fikk levert en svær og tung rull med tykk hvitt plastduk som var 40 cm bred. Av dette skulle vi lage sylindere på 20 cm i diameter. Det var viktig for oss at elevene og ikke personellet skulle lage disse kebab-sylindrene.

Først måtte fire hull stanses i plastduken. Det var viktig at avstanden mellom hullene var helt nøyaktig, ellers ble diameteren på sylinderen feil. Jeg laget innretningen som er avbildet til venstre.

Sylindrene skulle brukes som form for å fryse ned kjøttdeig.

 

På oversiden av innretningen var det fire hullstanser med en lang spak festet med store bolter. Ved å trykke ned  alle spakene ble de fire hullene laget. Spakene returnerte til sin opprinnelige stilling takket være en bunt gummistrikker som fungerte som en springfjær. Deretter ble plasten dratt fremover. Når plasten ble dratt frem, gikk etter hvert to stifter ned i to forskjellige hull og stoppet plasten. Da var det i posisjon for de neste fire hullene. Alle våre elever mestret denne oppgaven lett.

 

  Her er en video som viser hvordan innretningen fungerte.

 

 

Neste skritt var å tape plasten slik at den ble til en sylinder. Til dette ble følgende hjelpemiddel laget. (Her ble skumgummi brukt som fjær.)

 

  Her er en video som viser hvordan dette ble gjort.

Dette utstyret ble gitt til Holmenkollen dagsenter, avdeling Øvreseter i 1999.

 

 

Tilbake til hjelpemidler, oppfinnelser ...